De Wetenschappelijke Adviescommissie adviseert het algemeen bestuur van Stichting Tekenbeetziekten over wetenschappelijke onderwerpen die verband houden met de algemene doelstellingen van de stichting. Daartoe relevante adviezen worden onafhankelijk, of op verzoek van het algemeen bestuur gegeven. De leden hebben verschillende professionele achtergronden en hebben affiniteit of ervaring met tekenoverdraagbare aandoeningen en hun impact. De Wetenschappelijk Adviescommissie ontwikkelt bijvoorbeeld de onderzoeksstrategie, onderzoekscalls en begeleidt patiëntenvertegenwoordigers bij verschillende onderzoeksprojecten.
Heb je suggesties, opmerkingen, vragen: mail ons.
Leden (alfabetisch):
Leona Gilbert (PhD) richtte een universitair spin-off bedrijf op om testen te ontwikkelen voor complexe ziekten, waaronder de ziekte van Lyme. Docent Cel- en Moleculaire Biologie. Ze heeft een doctoraat in biotechnologie en een lange ervaring in bio-innovatie en bio-business en ze heeft talrijke PhD-, MSc- en BSc-studenten begeleid. Ze heeft een passie voor nieuwe en spannende mogelijkheden voor samenwerking, synergie en goede wetenschap.
Charles Guest (MBBS) is arts op het gebied van volksgezondheid uit Australië, die nu in Den Haag woont. Zijn onderzoek omvat een breed scala aan epidemiologische en beleidsstudies. Hij was directeur volksgezondheid in de staat Victoria en is nog steeds honorair hoogleraar aan de universiteit van Melbourne. Hij leert - veel te langzaam - Nederlands.
Joop Klein Haneveld (MD) - Huisarts met een passie voor het verbeteren van het behandelaanbod voor chronische lyme-patiënten. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als huisartsopleider aan de huisartsopleiding van de Universiteit Utrecht. Neemt als patiëntvertegenwoordiger deel aan verschillende prospectieve studies met betrekking tot de langetermijngevolgen van de ziekte van Lyme.
Dominic D. Smith (Dipl. Hort.) Tuinbouwkundige, landschapsontwerper, bevoegd in Gewas- en Plaagdiermanagement. Hij heeft een brede interesse in, en uitgebreide kennis van, tekenoverdraagbare ziekten en maakt deel uit als lid, patiëntvertegenwoordiger of ambassadeur van zeven organisaties op het gebied van tot tekenbeetziekten. Brede ervaring als ondernemer en bestuurder.
Betrokken bij lokale politiek.
Diana E. Uitdenbogerd Drenth (PhD) heeft een achtergrond in Huishoud- en Consumentenstudies en het vertalen van perspectieven van huishoudens & patiënten naar onderzoeksvoorstellen en beleidsstrategieën. Neemt als onderzoeker deel aan onderzoek op het gebied van tekenbeetziekten. Begeleidt ook patiëntenvertegenwoordigers. Ze is begaan met het verbeteren van de situatie voor patiënten met de ziekte van Lyme en andere tekenbeetpatiënten en ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor onderzoek.
Onze focuspunten zijn:
We hopen van harte dat je (een beetje) geholpen bent met onze informatie. Stichting Tekenbeetziekten is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie en deze website kan alleen maar bestaan bij gratie van donateurs. Jij kunt ervoor zorgen dat deze informatie betrouwbaar en up-to-date blijft door een kleine gift over te maken of ons te machtigen eens of tweemaal per jaar een vast bedrag van je bankrekening af te mogen schrijven. Waarvoor alvast veel dank.